sistem-karsilastirma-konvansiyonel

Konvansiyonel Sistemler

Konvansiyonel Sistemler

  • Küpeşte

Küpeşte korkuluğun elle tutulabildiği, uzunlamasına yatay üst parçasıdır. Genellikle teras, balkon ve merdivenlerde kullanılan, çoğunlukla alüminyum ya da benzeri metal malzemeden yapılan bir korkuluk sistemidir.

Küpeşte Zorunluluğu

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 46.maddesine dayanarak balkon ve terasların etrafında; 5 taneden fazla basamağı bulunan açık merdivenlerde kot 0.90 metreden az olan pencere boşluğunda; döşeme kotundan itibaren en az 0.90 metre yüksekliğe kadar, fenni icaplara göre korkuluk yapılması mecburidir.

  • Korkuluk

Merdiven boşluğunun etrafına, düşmemek ve emniyeti sağlamak için merdiven malzemesiyle de uyumlu olacak şekilde ahşap, metal çubuk, arme cam, mermerden yapılabilen gereçtir.

  • Katlanır Cam Balkon Sistemleri

Cam balkon kapama sistemleri evinizde estetik, modern ve fonksiyonel bir balkon yaratmak için en kısa yoldur. Cam balkon sisteminde kullanılan camlar 8 mm kalınlığında olup temperli camlar kullanılmaktadır.

Daha çok ticari amaçla kullanılan binalarda kullanılan güneş enerjisinden maksimum seviyede yararlanmak için veya onu kontrol etmek için uygulanan sistemlerdir. Güneş kırıcılar binaya direkt olarak gelen güneş ışınlarının engellenmesinde etkili bir yoldur. Cephe kaplama sistemlerine entegre edilebilmektedirler.  Güneşin direkt ışını olan zararlı radyasyon ışınlarından koruyan güneş kırıcılar gün ışığının en iyi şekilde kullanılmasına olanak sağlar.

Ayarlı kapı kasaları, sac malzemeden üretilen uygun fiyatlı ve kaliteli kapı kasalarıdır. Sac malzemesinin uygun olmasının dışında kırılmaya, darbeye ve çizilmelere karşı da dayanıklı olması tercih sebebi olmasını sağlamıştır. Her ölçüye ve istenilen renkte hazırlanabilmektedirler. Özellikle alışveriş merkezleri, hastaneler, sinemalar gibi kalabalık alanlarda kullanılmaktadır. Sağlam yapısından kaynaklı özellikle acil çıkış kapılarında tercih edilmektedir.

Ofis bölme sistemleri, ofis tasarımıyla ilgilenenlerin en çok tercih ettiği uygulamalar arasında yer almaktadır. Cam ve panel kullanılarak belirli bir alanı çalışanlar ve diğer kullananlar için en uygun biçimde bölmeyi sağlamaktadır.

Sürme cam balkonlarda 5 ayrı ray sistemi bulunmaktadır. Yağmur, kar veya toz asla içeri almamaktadır. Genellikle dar balkonlarda, ofis bölme sistemlerinde ve benzeri dükkanlarda kullanılabilmektedir. Talebe göre karşı camdan cama hızlık için özel kilit konulabilmektedir.

Tags: No tags

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *